#kirkapåvestvågøy

lutherml.png

Luther og 500 år på 100 minutter!

Publisert: 29/08-2017 av Anne Lise Haakestad

I år markeres 500 års jubileet for oppstarten til reformasjonen, med Luthers teser på kirkedøra. Det har inspirert Ryfylke Livsgnist til å utarbeide et teaterstykke som heter «Luther med latter», som er et historisk og humoristisk skråblikk på hva Lutherdommen har ført med seg gjennom 500 år i våre bygder og byer.
Og vi har fått dem til Leknes.

Forestillingen er tufta på historiske fakta, humoristiske vinklinger og musikalsk troverdighet. Ved å bruke humor, vil også publikum kunne følge med og lære om hva Luther har hatt å si for vår kirke-, kultur- og språkhistorie gjennom 500 år. Derfor blir «luther-kabareten» en allmenn forestilling, der alle for å få en opplevelse, uten å kjenne hverken Luthers liv eller Den norske kirke i detalj.

Forestillingen er i Meieriet Kultursenter tirsdag 05.september kl 19.
Billetter kan forhåndskjøpet på www.meierietkino.no Eller ved oppmøte til forestillinga.

500 år på 100 minutt, der det er fire formidlere som spiller ulike roller, er historieforteller og musiker– og går ut og inn av de ulike hendelsene og hundreårene.

Vestvågøy kirkelige fellesråd Org. nr 977 000 734 Sentralbord: 760 56730
Postboks 203 Besøksadresse Telefax: 760 56001