#kirkapåvestvågøy

HH_tilpasset.jpg

Harold Holtermann til misjonsbasaren på Gravdal

Publisert: 07/09-2017 av Eimund Kibsgaard Nordberg

Torsdag 14. september er tid for den tradisjonsrike misjonsbasaren på Gravdal bedehus. ”Sangglede” synger og spiller, det blir åresalg og trekning av hovedgevinst - og mye godt til kaffen. Arrangør er Gravdal Misjonsforening. Spesielt hyggelig er det at Prostiprest Harold Holtermann kommer for å holde andakt. Vi tenkte vi kunne stille ham noen ”oppvarmingsspørsmål” før han kommer.

Har du opplevd misjonsarbeid på nært hold? Ja, det har jeg. Vi var en gruppe på 8 personer her fra nord som fikk være med på 10 dagers studietur til Madagaskar i 1986. Reiseleder var misjonær Steinar Dale. Det ble en sterk opplevelse og gav innsikt i de mange oppgaver som misjonen var engasjert i da. Vi var også i området der Turid Pedersen holdt til, men hun var bortreist akkurat da.

Er du godt kjent med bedehuskulturen? Det er jeg. I min oppvekst var det sjelden vi var til gudstjeneste. Det var lang vei til kirke og det var kun ved særlige anledninger at presten kom. Selv begravelser foregikk ikke fra kirka, men fra heimen. Særlig på høst og vinter var det ofte besøk av predikanter og også misjonærbesøk. Det ble da holdt oppbyggelse (et flott begrep!) i skolestua, og både gammel og ung møtte opp. Noen av predikantene bodde hjemme hos oss når de kom til bygda.

Hvordan har tiden vært siden du kom tilbake til Lofoten og begynte som prostiprest? Det har vært en god opplevelse å komme tilbake til Lofoten etter 11 år på Helgeland; mange venner og kjente å møte igjen. Jeg har hatt en følelse av å ha kommet hjem. Det som er vemodig, er at det er færre som møter opp til gudstjenester. Der har det skjedd en stor endring. Det er godt at det er noen som fortsatt er aktive i misjonsforening og holder misjonsbasar!

Vi ønsker alle velkommen til misjonsbasar 14. september kl 18:00!

Vestvågøy kirkelige fellesråd Org. nr 977 000 734 Sentralbord: 760 56730
Postboks 203 Besøksadresse Telefax: 760 56001