Facebook
 
 

 

Bryllup

Begravelse 

Du er her: Forsiden > Vis artikkel


strikkeprosjekt2019.jpg

Ull-lester til kalde føtter i Murmansk

Publisert: 16/01-2019 av Kristin Lindberg

Året 2019 starter vi med en ny strikkeutfordring til alle glade strikkere i Lofoten.  Denne gangen har vi inngått et samarbeid med Frelsesarmeen, som driver arbeid hos vår nabo i øst, nærmere bestemt i Murmansk.

Frelsesarmeen åpnet for to år siden sitt eget senter i Murmansk, et senter som inneholder rehabiliteringssenter med bruktbutikk (etter modell av Fretex) og produksjon, kirkerom og rom for sosiale aktiviteter.  Frelsesarmeen driver et utstrakt sosialt arbeid her, som så mange steder ellers, og ved å ha egne lokaler kan de nå invitere inn til varme, mat og fellesskap, i stedet for å ha suppestasjon på gata slik de gjorde før.

Skrovaværingen Karstein Kristiansen, som var prosjektleder for ny-etableringen i Murmansk, har nå gitt strikkere i Lofoten en utfordring: Vi trenger gode ull-lester til de mange mennene som vi treffer gjennom vårt sosiale arbeid.  Vinteren i Murmansk kan være svært kald og mange voksne menn sliter med alkoholproblemer.  De sliter virkelig vondt i den strenge vinterkulda og når skotøyet er dårlig, er det vanskelig å holde seg varm.

Aksjonen vil avsluttes med at vi inviterer til "Lestefest med Frelsesarmeen" tirsdag 26.mars kl.19 på Menighetshuset, Leknes.  Da vil Frelsesarmeen fra Svolvær delta og de tar også med seg sanggruppen Sangglede fra Vågan.  Nærmere informasjon kommer senere.

Strikk gjerne med lestegarn 20% nylon/ 80% ull.  Da blir de varm og god, og det er litt å slite på.  De kan også toves lett.  Trenger du oppskrift, finnes det ofte på innsiden av bandolæret på lestegarnsnøstene.

Lykke til med vinterstrikken: Ull-lester til kalde føtter i Murmansk fra varme hender i Lofoten.

Strikkehilsen fra Turid Pedersen og Kristin Lindberg


    Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://vestvagoy.kirken.no/  


Vestvågøy kirkelige fellesråd

Org. nr: 977 000 734

Tamyra 24, Leknes

 

 

 

Telefon/sentralbord: 760 56730
  E-post: post(at)vestvagoy.kirken.no  

Layout, design og programmering: Lofoten Web