visitas-2011/nattverd-2.jpg

Bispevisitasens dag 4: Ung gudstjeneste

Publisert: 25/03-2011 av Arne Tveit

"Ung gudstjeneste" er en gudstjeneste for folk i alle aldre, men ungdommer har stor innvirkning på hvordan gudstjenesten skal være og de er aktive i gjennomføringen. Det som mest kjennetegner "ung gudstjeneste" er at mange er involvert og at en får bruke mange sanser i gudstjenesten. Det virket som om også de voksne satte pris på denne formen for gudstjeneste.

www.vestvagoy.kirken.no

Under forbønnsdelen vandrer alle som vil rundt i kirka til ulike stasjoner:

- lysgloben kan brukes til å tenne lys og be en bønn
- et verdenskart er satt opp så en kan henge opp en nål på et land en spesielt ønsker å be for (i dag var det mange nåler i Japan og Libya)
- ved døpefonten kan en få dåpsløftet sitt
- ulike stasjoner for takkebønner og andre bønner
m.m.

www.vestvagoy.kirken.no

Alle årets konfirmanter var sterkt involvert i Gudstjenesten, spesielt i talen og i forbønnsdelen. De stod bak utvelgelsen av tekster og bønner, og de fremførte dem selv.

www.vestvagoy.kirken.no

Temaet for dagens gudstjeneste var "join us". Biskopen brukte dette videre i sin hilsen. Selv valgte biskopen under sin konfirmasjonstid å "joine" Jesus, og dette har han fortsatt med siden. Nå oppfordret han dagens konfirmanter og de andre som var på gudstjenesten om å gjøre det samme.

www.vestvagoy.kirken.no

Etter gudstjenesten var det ungdomsklubb på Fygle skole: