Diverse/alex.jpg

Musikalsk begivenhet i påska

Publisert: 29/03-2011 av Brita Falck Leütert

Skjærtorsdag og Langfredag blir det anledning å oppleve noe utenom det vanlige i Lofoten. Da settes det nemlig opp en pasjon (lidelseshistorien) av Reinhard Keiser, barokk-komponisten som var J.S.Bach sitt store forbilde.

Pasjonen er opprinnelig på tysk men kantor Jürg Leutert har oversatt teksten etter evangelisten Markus fra Kristian IVs bibel fra 1738. (Denne bibelen befinner seg på alteret i Moskenes kirke og er en kulturskatt i seg selv.)

Et kor bestående delvis av profesjonelle sangere får tonefølge av et proffesjonelt orkester som spiller på tidsriktige instrumenter. Musikken får da tilnærmet den klangen den hadde på 1700-tallet da denne musikken ble komponert. Av solister kan vi nevne Kristian Krogslett som evangelist (Han er også kjent fra det store korslaget), Alexander Nohr som Jesus og Ann-Kristin Windstad.

Det blir fremføring av pasjonen i Gimsøy kirke skjærtorsdag og i Reine og Flakstad kirke langfredag