Fasteaksjon/fasteaksjon_2011.jpg

Tirsdag er årets innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp

Publisert: 09/04-2011 av Solveig Utvik

Alle menighetene i Lofoten arrangerer fasteaksjon også i år. Tema er "Det handler om rettferdighet".

For å minne folk om innsamlingsaksjonen hadde Olav Nilsen og Solveig Utvik stand på Lofotsenteret sist lørdag. Budskapet var "ta godt i mot bøssebærerne" og "husk ta ut kontanter".

Aksjoene i år fokuserer på urettferdigheten ved at noen få er rike og mange er fattige, og at vi kan være med å endre det ved å støtte aksjonen. Det urettferdige handelsystemet er noe av dette. Konfirmanter i Vågan fokuserte på dette da de hadde sin temadag 3. april. De spiller Handelsspillet, og Gisle Meling og Terje Brun er Verdensbanken.

www.lofotkatedralen.no

Konfirmantene fikk en forståelse for hvordan verdens urettferdige økonomi
fungerer, og det inspirerte til bøssebæring den 12. april.

Konfirmantene i Buksnes hadde sin tema-dag 9.april og de oppfordrer alle til å støtte aksjonen når de kommer på dørene med bøsse.

www.vestvagoy.kirken.no

Også konfirmanter i Hol, Flakstad, Moskenes, Stamsund og Borge har hatt eller skal ha undervisning om temaet "det handler om rettferdighet".

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon har som mål å samle inn penger til dem som trenger det mest, og å forandre årsaker til nød gjennom beslutningspåvirkning. Aksjonen er en av Norges største dør-til-dør-aksjoner, og har vært arrangert siden 1967.Pengene som samles inn går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden.

www.vestvagoy.kirken.no

Så ta godt i mot bøssebærerne! Støtt faste-aksjonen!

Les mer på www.nca.no