Hol/paaskefortelling-hol-1-l.JPG

Hurra-rop og hosianna i Hol kirke!

Publisert: 15/04-2011 av Hanne Berg

Barnehagene i Hol får hvert år tilbud om å være med på påskevandring i kirka og de takket ja, også i år.

Vi fortalte oss gjennom hendelsene i påskedagene; palmesøndag. skjærtorsdag, langfredag og 1.påskedag med ord, bilder og sanger. Alle var med og gikk i tog med "palmegreiner" og ropte så høyt hurra og hosianna som vi nesten ikke har hørt før!

Kongestolen med kappe og krone sto klar til Jesus og vi la klær og greiner på bakken så eselet kunne gå på. Det passer veldig godt å kalle dagen for palmesøndag!

Etter at Jesus og disiplene hadde spist påskemåltid og hatt nattverd for første gang på skjærtorsdag ble Jesus tatt til fange. Neste dag var det fredag og etter en lang dag ble han korsfestet.. og døde. Jesus ble lagt i ei gravhule og en stein ble rullet foran åpningen. Vennene hans var redde og triste.

www.vestvagoy.kirken.no

Den tredje dagen Jesus var død skjedde det noe veldig rart og uvanlig, og helt fantastisk. Jesus ble levende! Andre mennesker som dør blir ikke levende igjen. Jesus er Guds sønn derfor kunne han bli levende igjen. Vennene hans ble veldig glade og fortalte det til alle som ville høre... og nå har vi også hørt det!

Fredag 15.april deltok 56 barn og 11 voksne fra barnehagene på påskesamlinger i Hol kirke sammen med organist Andrey, kirketjener Oddvar og menighetspedagog Hanne. Også i de andre kirkene har barnehager vært på påskebesøk denne uka.