kirkegaard/DSC_0572.jpg

Gravfelt for muslimer på Vestvågøy

Publisert: 28/04-2011 av Arne Tveit

En av følgene av at vi får muslimske innbyggere på Vestvågøy, er at vi også må tilrettelegge slik at muslimene får et muslimsk gravfelt som er tilrettelagt slik at de, når den tid kommer, kan få bli gravlagt i henhold til muslimsk skikk og tradisjon.

Som ansvarlige for all gravlegging på vegne av alle innbyggerne i Vestvågøy kommune, er det Vestvågøy kirkelige fellesråd sin oppgave å legge tilrette for muslimske gravfelt.

Habib Ahmadi (vist på bildet, sammen med rådgiver Per Arne Lie som er ansvarlig for alle kirkegårdene i kommunen) har på vegne av en del av muslimene, levert en søknad om opprettelse av muslimske gravplasser/gravfelt.

Vi har startet planleggingen av et slikt felt, men tiden fra en starter planleggingen til et felt står ferdig, klar til bruk, er lang, så det vil ta flere år før et felt står klar til bruk.
I løpet av 2011 forventes det også at det kommer endringer i gravferdsloven som vil påby enhver kommune enten å ha graver tilgjengelig for ulike livssyn i kommunen, eller at kommunen har avtale med en nabokommune som kan tilby dette. Regjeringens forslag til endringer av gravferdsloven ble lagt frem 1.april

www.vestvagoy.kirken.noForskjellen på et felt med muslimske gravfelt og kristne gravfelt er ikke stor. Det viktigste er at muslimske graver skal vende mot Mekka. Muslimske gravstøtter kan være forskjellige, akkurat som vi er vant med fra før at gravstøtter er ulike.
www.vestvagoy.kirken.no

Hele det nye forslaget til endringer i gravferdsloven, prop. 81L, finnes på regjeringen sine hjemmesider.