Valberg/gudstjeneste_valberg_2011.JPG

Skjærtorsdag i Valberg

Publisert: 26/04-2011 av Solveig Utvik

Mange har hatt fine gudtjeneste-opplevelser i påska. I Valberg samlet menigheten seg rundt et langbord til gudstjeneste, fellesskapsmåltid og nattverd.

Jesus samlet disiplene til påskemåltid på denne dagen, som vi i dag kaller skjærtordag. Det var det siste måltidet før Jesus ble tatt til fange. De spiste måltidet med påskelam og tradisjonelt tilbehør, blant annet urter, honning og usyret brød. Alle delene av måltidet hadde sin symbols betydning, noe sokneprest Aud Sigurdsen ledet menigheten gjennom. Tradisjonelt sto det en ledig stol, til den ukjente gjest. I vår sammenheng er dette Jesus Kristus, som nå er midt i blant oss.

Underveis i gudstjenesten spiste menigheten sammen et enkelt måltid med brød, ost, fårepølse, te og kaffe. Det er godt å sitte sammen i uformell samtale og spise sammen. Alle som ville kunne så ta i mot nattverd, brød og vin til minne om Jesu død og oppstandelse.

Denne gangen var orgel byttet ut med vokal. Organist Ken -Gøran Mikkelsen hadde fått med seg en sang-gruppe fra Salig Blanding i Borge som bidro med sang av bibelsk salme og som forsangere. Sangen lød godt også med dette "tonefølget".