kirkegaard/stig-og-bilenL.jpg

Ny lastebil på kirkegårdene

Publisert: 03/05-2011 av Arne Tveit

Sent i går kveld ankom den nye lastebilen til bruk på kirkegårdene i Vestvågøy. Stig Nilsen (bildet) og Inge Lauritzen viste med glede frem forbedringene med den nye bilen.

Med 13 kirkegråder spredt omkring i kommunen, er kirkegårdsarbeiderne våre er helt avhengig av en hendig lastebil for å kunne frakte rundt utstyret. Den gamle bilen var nå overmoden for utskifting.

www.vestvagoy.kirken.no

Den store forskjellen på den nye og den gamle bilen, er at hele lasteplanet kan settes ned på bakken. Dermed slipper en farlig av- og påkjøring med tunge maskiner opp bratte lemmer, og rygg og kropp kan slippe stadig overbelastning med tunge ting som skal dras oppover de samme lemmene.

www.vestvagoy.kirken.no

I tillegg har den nye bilen heisekran, slik at søppelspann m.m. kan heises rett opp i lasteplanet. Fellesrådet har finansiert selve bilen innenfor investeringsrammene sine. Ekstrautstyret er eksternt finansiert.

Den nye bilen "feires" med å få ryddet unna vintersøppelet på alle kirkegårdene. Denne vinteren har vi hatt ekstremt mange begravelser, med en topp forrige uke på 6 (normalen er 2-3). Dette har blant annet gått ut over muligheten til å få ryddet unna vintersøppelet på kirkegårdene. Vi har fått flere henvendelser om overfylte søppeldunker, og beklager ulempene dette har medført. Denne uken er en normal-uke med bare to begravelser. Med den nye bilen på plass regner vi med å få unna søppelet på alle kirkegårdene i løpet av denne uken.