Stamsund/diamanda-galas/DiamandaGalas-scarf-credit_AustinYoung.jpg

Spennende kultur-uttrykk i Stamsund kirke

Publisert: 28/05-2011 av Arne Tveit

Fredag kveld var Stamsund kirke fylt med 300 forventningsfulle tilhørere - den gresk-amerikanske avantgardkomponisten Diamanda Galas skulle holde konserten "Songs of Exile". Dette var en ny opplevelse for de fleste - Galas sin musikk er annerledes enn de fleste av oss er vant til. Men det var en spennende opplevelse.

Diamanda Galas sine sanger handler om å leve i eksil, borte fra sitt hjemland; om å leve sitt liv som fremmed, som fredløs. I en tid hvor mange mennesker må flykte fra sine hjemland og leve som fremmede i en helt annen kant av verden er dette aktuelle problemstillinger som hører hjemme i kirken.

www.vestvagoy.kirken.no

For de fleste av oss var musikkstilen veldig spesiell, både måten Galas brukte stemmen sin og flygelet var annerledes enn vi er vant med. Lyseffektene var også kraftige. Sangene ble sunget på 4 forskjellige språk: gresk, fransk, tysk og amerikansk. Men i kirken skal det være plass til ulike utrrykksformer og mange typer kulturuttrykk. Derfor er vi glade for at Stamsund internasjonale teaterfestival la denne konserten til Stamsund kirke, og vi håper på flere samarbeidsprosjekter senere.

www.vestvagoy.kirken.no

Stamsund-kirka var full av folk

www.vestvagoy.kirken.no
Mange knapper å skru på for dem som styrer lyd og lys