Diverse/borge-kirke-sett-ovenfra.jpg

Rentekompensasjon godkjent

Publisert: 23/09-2011 av Arne Tveit

Vestvågøy kirkelige fellesråd har nå, i samarbeid med Vestvågøy kommune, fått godkjent alle innsendte søknader om utbetaling av rentekompensasjon fra Husbanken. Tilsammen er det godkjent rentekompensasjon for 3 476 000,- kroner for prosjekter med Borge, Stamsund og Buksnes kirker. Et prosjekt i Buksnes er enda ikke fullført, der vil søknad om godkjenning bli sendt i løpet av høsten.

Midlene fra rentekompensasjonen tilfaller Vestvågøy kommune. Alle investeringsmidler fra kommunen som kirkelig fellesråd bruker på kirkebyggene, kommer inn under rentekompensasjonsordningen der staten dekker alle rentekostnader i lånenes løpetid.

Investeringsmidler som brukes til kirkegårdene har dessverre ingen tilsvarende ordning.

(Bildet viser Borge kirke sett ovenfra - ble tatt under malingen av kirka nå i sommer)