nye-dirigenter.JPG

Vestvågøy gospelkor starter opp igjen

Publisert: 25/09-2011 av Arne Tveit

Vestvågøy gospelkor starter opp igjen en gang til, etter en pause. Torsdag 29.september klokken 19.00 er det øvelse på Buksnes menighetshus. Der er både nye og gamle sangere hjertelig velkommen.

Vestvågøy Gospelkor har en stor tilhengerskare. Det er alltid populært når de kommer og er med på ulike arrangement, eller har sine egne konserter. Det har også vært svært mange som har trivdes med å være med i koret og få lov til å synge svingene gospelmusikk.

Når gospelkoret har hatt sine pauser, har det aldri vært grunnet i manglende interesse eller oppslutning fra sangere. Utfordringen har vært å finne dirigent.

Fra starten av var det Trine som ledet koret. Når hun flyttet til Danmark ble koret midlertidig lagt ned. Så kom Hanna Vangen Nordbø flyttende hit for en periode, hun dirigerte koret den tiden hun bodde her.

Nå skal dirigentansvaret deles i to, mellom ungdomspastor Paal Sverre Aasen fra Betel og Odd Bjåstad fra Buksnes menighet. De har begge erfaring fra både direksjon og som musikere.

En viktig opptreden blir 4.desember, da skal koret være med på det store julespillet i Buksnes kirke.

Som tidligere er gospelkoret et kor for hele kommunen, for alle menigheter og kirkesamfunn. De håper på å få opptre litt ulike steder. Øvelsene er på Buksnes menighetshus på Leknes, Tamyra 24. Som tidligere vil øvelsene hovedsaklig bestå i sang, avbrutt av en stund med "ord for dagen" og kaffepause.

Alle er velkommen til å komme og være med i koret, enten de var med tidligere eller de er nye. De fleste som er med, er voksne, men ungdom som er kommet i alder for videregående skole er også hjertelig velkommen.

www.vestvagoy.kirken.no