matmesse-gudstjeneste-1.JPG

Gudstjeneste med bræking og hanegal

Publisert: 25/09-2011 av Arne Tveit

Buksnes menighet og Betel Lofoten lagde sammen en høsttakkefest under matfestivalen i Lofothallen. Aril Svartdal holdt dagens andakt - han syntes det var trivelig å kunne holde en gudstjeneste med hanegal og bræking fra sauer i bakgrunnen.

Matfestivalen åpnet dørene 11.00. 11.15 startet gudstjenesten fra scenen. Da var i overkant av 200 mennesker samlet for å overvære gudstjenesten. Sokneprest Tore Bjørsvik fra Buksnes, Villy Angelsen fra Betel og organist Andrey Pirozhkov ledet gudstjenesten.

www.vestvagoy.kirken.no

Aril Svartdal holdt andakt over bønnen "gi oss i dag vårt daglige brød".

Han snakket om gi oss I DAG vårt daglige brød
- legg gårsdagen bak, den er forbiwww.vestvagoy.kirken.no
- legg morgendagen i Guds hender
- lev dagen i dag

Mest snakket han om at at det ikke står "gi MEG i dag MITT daglige brød", men "gi OSS i dag VÅRT daglige brød". Gud vil at alle mennesker skal få lov til å ha nok mat. Vi har et medansvar for at bønnen skal gå i oppfyllelse gjennom å fordele godene slik at alle får nok.

Dagens offer gikk til Kirkens Nødhjelps arbeid på Afrikas Horn. Over 7000,- kroner kom inn i direkte offer. I tillegg var det flere som gav penger direkte via mobiltelefonen, og halvparten av inngangsbilletten til de som kom til matfestivalen mellom 11. og 12 går til det samme arbeidet.

www.vestvagoy.kirken.no
(ikke alle gudstjenester har sauer, høns, lamaer og kaniner blant tilhørerne)