barn_og_unge/watoto/DSC_0578.JPG

Et flott stykke Afrika - på Leknes

Publisert: 06/10-2011 av Arne Tveit

De 150 menneskene som fylte Betel onsdag kveld fikk en demonstrasjon av livsglede, jubel, sang og dans slik bare Afrikanere kan det. Det var en fremføring med stor kvalitet som gledet oss alle. Samtidig var fortellingene fulle av alvor.

watoto

Watoto-koret kommer fra Watoto-landsbyer i Uganda. Alle kormedlemmene har mistet foreldrene sine på grunn av krig eller sykdom. De bor nå i landsbyer, der 8 barn bor i hvert hus sammen med en voksen som har ansvaret for dem.

watoto

Veldig mange barn i Afrika har mistet fremtiden sin fordi foreldrene er rammet av AIDS. Gjennom Watoto-landsbyene har 2000 av dem fått livet og fremtiden tilbake. Nå utdanner de seg for å være med på å bygge opp igjen lokalsamfunnet sitt. Watoto legger stor vekt på at barna som vokser opp skal bli engasjerte samfunnsborgere som kan være med på en positiv utvikling.

watoto

Afrika har store naturressurser. Klarer vi å gi barna god oppvekst og utdannelse, kan vi håpe at de vil klare å bygge bedre samfunn enn dagens ledere kan, slik at Afrika i fremtiden kan klare seg selv.

watoto

I tillegg til å gi ny fremtid til mange barn, har Watoto-organisasjonen også et hjelpearbeid for mødre som er HIV-positive, Living Hope. Living Hope har gitt 2100 mødre hjelp til arbeid, bolig og trygghet. Dermed får også barna deres hjelp. Alternativet hadde vært en håpløs fremtid.

watoto

Watoto-organisasjonen trenger mennesker som engasjerer seg sammen med dem. Det enkleste er å bli Watoto-fadder, men en kan også gå inn i mer konkrete prosjekter, kortvarige eller langvarige. En kan også arbeide som frivillig, som enkeltpersoner eller deler av team. Les mer på www.watoto.no