I_guds_hender.jpg

Borge kirkes bortgjemte kunstskatt

Publisert: 18/10-2011 av Frode Wigum

Borge kirkes bortgjemte kunstskatt er satt inn i kirkerommet.

”I Gud hender” er Borge kirkes bortgjemte kunstskatt. Da kirken var ny ble det bestemt at denne fantastiske skulpturen skulle plasseres i byggets dåpssakristi, - og her har den stått side. Menighetsrådet har med årene blitt klar over hvilket klenodium som befinner seg i kirken. De bestemte derfor på siste menighetsrådsmøte at skulpturen skulle omplasseres. Den har derfor nå fått sin plass i kirkerommet, rett på innsiden av hoveddøren. På denne måten ønsker rådet at både skulpturen og det budskapet den formidler skal bli mer synlig.

Det er den kjente kunstneren Kristin Kokkin som har laget ”I Guds hender”, og den fremstiller et spedbarn i full størrelse og hviler i to åpne men trygge hender. Det ligger en dyp dåpssymbolikk i dette arbeidet, og siden døpefonten i gamle dager var plassert rett innefor inngangsdøren var det naturlig å plassere den her.

Kirsten Kokkin , født i 1951 i USA, er en norsk skulptør. Hun har sin utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo, Statens kunstakademi i Oslo samt Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Kokkin debuterte i 1972 og flyttet til USA i 1987. Hun har hatt flere separatutstillinger samt en rekke prestisjetunge utsmykningsoppdrag.

Kokkin blir betraktet som en ledende internasjonal figurativ skulptør i den europeiske tradisjonen fra Michelangelo, Giovanni Lorenzo Bernini,Auguste Rodin og Gustav Vigeland.

I Norge er Kokkin mest kjent for flere portretter og monumentale skulpturer, blant annet skulpturene av kronprinsesse Märtha utenfor Norgesambassade i Washington DC og ved Slottet som gave til kong Harald V på hans 70 års dag. Hun utførte dessuten bysten av Kjell Magne Bondevik ved Bjørnsonhuset i Molde i 2006.

I 2009 arbeider Kokkin med et relieff av Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen, som blir hengt opp i Kulturhuset Bølgen i Larvik. Videre er hun opptatt med to store skulpturer: Den ene skal plasseres i en park i Loveland, Colorado i USA og den andre i Peer Gynt-skulpturpark i Oslo. En skulptur av Ole Einar Bjørndalen ble avduket på Modum i september 2008.

Kokkin er bosatt i Oslo, hvor hun er førsteamanuensis i figurative fag på KHIO.

(Hentet fra Wikipedia.)