P1018934.JPG

Stor stemning under

Publisert: 19/11-2011 av Frode Wigum

Borge menighet arrangerer Lys våken for fjerde gang.

LysVåken - En av høstens  store begivenher i Den norske kirke

Natt til 20.november gjennomføres Lys våken i Borge kirke. En engasjert og lystig gjeng 5.klassinger troppet opp i kirken lørdag ettermiddag, med sovepose og liggeunderlag i baggasjen. I løpet av det neste døgnet skal de bli "dus" med sin egen kirke, og det var tydlig at dette de var noe de så frem til. Søndag formiddag vil de avslutte sitt kirkebesøk med familiegudstjenste

Denne høsten arrangere Den norske kirke LysVåken for fjerde gang og Borge menighet har vært med fra første år. Hvert år siden har ca 10 000 norske barn vært med på dette spennende prosjektet.

LysVåken – en natt i kirken, er en unik mulighet til å være med å vise at kirken er et sted der barna hører hjemme.

Arrangementet gir også mulighet for alle menigheter å arrangere et tiltak som skal nå bredden i en aldersgruppe, uansett funkjsjonsnivå. Navnet LysVåken handler ikke om at vi skal være våkne hele natta, men at vi skal være våkne overfor det som skjer i oss og rundt oss. Vi skal være våkne overfor Gud, hverandre og oss selv. Ikke minst kan vi oppleve at Gud er LysVåken for oss.

De fleste menigheter vil gjennomføre LysVåken natt til første søndag i advent, så Borge menighet tyvstarter med en uke. Advent handler jo nettopp om lyset som kom til verden. Dette skal vi feire - i tillegg til at 1. søndag i advent i år markerer starten på gudstjenestereformen. Menighetene har i mange år arbeidet med å fornye trosopplæringen. Trosopplæringsreformen skal favne alle menigheter. LysVåken kan bli en god tradisjon!

La 11-åringene få oppleve:

En kirke som rommer alle – hele døgnet, hele livet!

La foreldrene få oppleve:

En kirke som deler tradisjoner og verdier – hele døgnet, hele livet!

La menigheten få oppleve:

Fellesskap som gir glede og energi – hele døgnet, hele livet!

La omverdenen få oppleve:

En nyskapende kirke som gir omsorg – hele døgnet, hele livet!