Buksnes/barn/lysvaaken-2011/24-prekestol.JPG

Full fart i Buksnes kirke

Publisert: 27/11-2011 av Arne Tveit

Når 17 11-åringer inntar Buksnes kirke for å tilbringe et døgn i kirka blir kirka full av liv. Både voksne og barn ser tilbake på en flott opplevelse første helg i advent.

Det er blitt en tradisjon i alle menighetene på Vestvågøy at 11-åringer inviteres til å overnatte i kirken sin - vi ønsker at 11-åringene skal få oppleve mye, lære mye, leke mye, bli sett og se, være deltakere i sin egen menighet. Siden veien til Valberg ble stengt lørdag, ble denne helgen for både Buksnes og Stamsund-unger. Her er noen få ord om de forskjellige aktivitetene:

www.vestvagoy.kirken.no
Vi starter utendørs. Ballstad-speiderne har laget sporlek der 11-åringene lærer om Jesus som verdens lys.  De følger fakler, løser oppgaver av ulike slag på postene.

www.vestvagoy.kirken.no

Sporleken ender på stranda, der det er leker, bål og kakao. Marsmallows kan stekes på bålet, eller de kan smeltes i kakaoen.

www.vestvagoy.kirken.no

Tilbake i kirken fikk alle utdelt hver sin T-skjorte. Etterpå hadde vi fortellerstund om Jesus som verdens lys.

www.vestvagoy.kirken.no

Vi lærte også om lysgloben, hva den er og hva den kan brukes til. Alle som ville fikk tenne lys i lysgloben, og be en bønn.

www.vestvagoy.kirken.no

Etterpå var det tid for å dekorere lys. Først lærte vi om ulike symboler. Etterpå fikk ungene velge hvilke symboler de ville dekorere lyset sitt med. Lysene ble flotte:

www.vestvagoy.kirken.no

Underveis ble ulike grupper plukket ut slik at alle til slutt hadde fått være sammen med organisten for å lære om orgelet - og alle som ville fikk prøve å spille selv.

www.vestvagoy.kirken.no

Mens noen spilte orgel, var andre på tårnsafari. Litt nifst for mange - for å komme opp, må en først gå en vanlig trapp, så en bratt trapp, så en stige opp på toppen av skapet - så må en klatre eller heises opp gjennom siste hullet før en er oppe.

www.vestvagoy.kirken.no

Etter så mye aktivitet er det godt med mat - taco for alle pengene!

www.vestvagoy.kirken.no

Etter tacoen er det blitt seint på kveld - men fremdeles er det energi igjen. Først nye runder med forellerstund, nå om Moses som møtte Herren gjennom tornebusken i ørknenen. Ungene hadde veldig mange spørsmål, Elisabeth svarte tålmodig på dem alle sammen. ALle fikk ligge eller sitte i behagelige stillinger, men det var ingen som falt i søvn - langt fra - her var alle ivrige med.

www.vestvagoy.kirken.no

Så var det tid for å finne frem soveposer og liggeunderlag.

www.vestvagoy.kirken.no

Men ikke alle ville i soveposen - først måtte det spilles litt

www.vestvagoy.kirken.no

Og noen hadde mye å snakke om

www.vestvagoy.kirken.no

Men til slutt kom alle seg i soveposen

www.vestvagoy.kirken.no

Noen lå på tynne underlag, mens andre hadde litt tjukkere madrass ..

www.vestvagoy.kirken.no

08.00 var forkosten på bordet - tidlig for en søndag morgen, men mye skulle rekkes før gudstjenesten klokken 11, og ingen sure miner med frokostbordet.

www.vestvagoy.kirken.no

Under gudstjenesten hadde alle viktige oppgaver, alle var konsentrert og gjorde oppgaven veldig bra.

www.vestvagoy.kirken.no

Gudstjenesten var ikke bare for 11-åringene. Dette var en gudstjeneste med plass til alle, uansett alder. Etter kirkekaffen sa vi farvel og drog hjem, fyllt opp av gode minner. For dem som har lyst på flere aktiviteter i kirka, finnes det både tweens-grupper, speider m.m. for denne alderen og ungdomsklubb for dem som er litt eldre.