Diverse/Messiah-litenplakat_1.jpg

Händels Messias fremføres i Flakstad og Svolvær

Publisert: 29/01-2013 av Brita Falck Leutert og Arne Tveit

2. og 3. februar fremføres det store verket «Messias» av Georg Friedrich Händel, 2.februar i Flakstad kirke og 3.februar i Svolvær kirke.

Det er noen år siden dette verket ble fremført i Lofoten forrige gang, men nå får altså publikum mulighet til å høre det igjen. Ramberg Blandakor, under ledelse av Brita Falch Leutert, har brukt hele høsten på å innstudere verket. I tillegg blir det et sammensatt orkester fra Sortland, Lofoten, Narvik og Texas. Ved denne fremføringen skal et par nyinnkjøpte barokkpauker tas i bruk for første gang. Disse paukene er laget av tre og er med stor sikkerhet de eneste av sitt slag i Nordnorge.

Sist men ikke minst vil publikum få oppleve utmerkede solister. Ann-Kristin Windstad, Kirsti Pedersen og Arnt Kolberg synger Händel på en stilren og naturlig måte man ikke hører alt for ofte.

Alt skulle dermed være klart for en helaften med «Messias» - antageligvis det mest folkekjære barokkverket vi har.

Flakstad kirke, lørdag 2.februar kl. 19.00
Svolvær kirke, søndag 3.februar kl. 19.00