flaskeinnsamlingKN.2013.jpg

Fastetiden - en tid for å dele

Publisert: 15/02-2013 av Solveig Utvik

Kirkens fastetid startet Askeonsdag (13.febr) og varer til påske. Dette er en tid til å forberede seg til påske og en tid til ettertanke, men ikke minst en til for å spesielt å rette fokus på mennesker som lider.

Fastetiden er 40 dager, fordi Jesus fastet i 40 dager, og Israelsfolket gikk i ørkenen i 40 år. Hvis vi teller dager, ser vi at det er mer enn 40 dager til påske, det er fordi søndagene ikke er tatt med. Søndag er fest uansett. Den gangen fasten handlet mer om å avstå fra mat, var nok det mer viktig. Men også i dag kan vi ha nytte av å avstå fra mat eller andre ting vi ikke har godt av. Kanskje en redusert medie-bruk kan være nyttig? Se Kirkens Nødhjelps fasteforsett

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon har lange tradisjoner. Konfirmanter og andre fra menighetene samler inn penger til mennesker som trenger vår støtte. I år er datoen tirsdag 19.mars for de fleste menighetene, søndag 17.mars i Stamsund og Valberg. Vi trenger bøssebærere! Ta kontakt med kirkekontoret 76056730 hvis du kan sette av 2-3 timer denne ettermiddagen.

Når du er på Leknes flyplass kan du legge fra deg flasker i boksen på bildet og være med å støtte fasteaksjonen. Mange bekker små....