barnogunge/speider-lederkurs.JPG

Fremtidens speiderledere

Publisert: 23/02-2013 av Vigdis Lindberg Juliussen og Astrid Johansen

I år som i fjor og året før der, var det samlet rundt 80 speidere og ledere til felles kurshelg på Borg Vikingeleirskole i regi av Nordre Nordland krets. I år var det 47 speidere på patruljeførerkurs (PF-kurs), 7 speider på kurs i vinterspeiding og 27 ledere, der 23 var på et av forbundets to lederkurs. Speiderne kom fra ulike kanter av Nordre Nordland krets, fra Ballangen i nord, Sørvågen i vest og Ørnes i sør.

Patruljeførerne hadde base på Bøstad skole hele helgen, der lærte de blant annet om GPS, førstehjelp og hvordan bli en god patruljefører. Vinterkursdeltakerne holdt til i naturen rundt Bøstad skole. Disse sov ute i telt og hadde blant annet isfiske.

Lederne hadde lederkurs -program ved kursleder Anders Østeby fra landsstyret. Noe av det som ble tatt opp til diskusjon her var mobbing, krisehåndtering og lederomsorg. På lørdag hadde de bil-postløp der de var innom blant annet Lofotsenteret, menighetshuset på Leknes, Buksnes kirke, Kræmmervika, redningsskøyta før alle endte opp på Himmel og Havn på Ballstad der fiskesuppa sto på kok. Med på turen hadde alle med seg et rått egg som skulle være kokt før gruppene ankom  siste post. Etter et deilig måltid var det duket for kretsens årsmøte.

speiderkursSøndags formiddag var det mange trøtte, slitne, men akk så fornøyde speider og ledere som satte kursen hjem til sitt og sine. Det har vært mange mennesker i aksjon for å gjøre dette til en vellykket helg. En stor takk til de som stilte opp på poster på lørdag; June på Skoringen, Kristin, Arne og Trond, og gutta på redningsskøyta. Sist, men ikke minst vil vi takke Britt Jorunn på Himmel og Havn for velvilje og ikke minst nydelig fiskesuppe og kaker.