Facebook
 
 

 

Bryllup

Begravelse 

Du er her: Forsiden > Vis artikkel


Stamsund/kystmesse/prosesjon.JPG

Skrei og fiskesuppe - stedegengjøring

Publisert: 03/03-2013 av Arne Tveit

Alle menighetene i landet har det siste året jobbet med hvordan gudstjenestene skal være hos dem. Et viktig ord i den sammenheng har vært "stedegengjøring" - gudstjenesten skal preges av lokalmiljøet menigheten er en del av. Kystfolkets messe i Stamsund er et godt eksempel på hva dette kan innebære. 

Over hele landet er vi vant med høsttakkefest - en søndag om høsten der en tar inn bær, grønnsaker og frukt inn i kirken, takker Gud for alt det jorda gir oss. 

I dagens gudstjeneste i Stamsund kom prosesjonen bærende med skrei, lever og rogn. Menigheten takker Gud for all den rikdommen havet gir oss, og ber Gud hjelpe oss med å ta godt vare på rikdommen. 

vestvagoy.kirken.no

Kystmessa har en mangeårig tradisjon. Den startet de årene havet var "svart" - da var det klagesang og bønn om mer fisk som preget kystmessene - nå er det takken som er mest fremtredende. 

At presten innleder gudstjenesten både på norsk og engelsk, og også leser dagens evangelium på begge språk er også en stedegengjøring - inkludering av dem i menigheten som ennå ikke behersker det norske språket. 

www.vestvagoy.kirken.no

Korr-Lofotr avsluttet gudstjenesten med frisk sang før menighetsrådet serverte velsmakende fiskesuppe bak i kirka - som seg hør og bør når det er kystfolkets messe!

www.vestvagoy.kirken.no


    Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://vestvagoy.kirken.no/  


Vestvågøy kirkelige fellesråd

Org. nr: 977 000 734

Tamyra 24, Leknes

 

 

 

Telefon/sentralbord: 760 56730
  E-post: post(at)vestvagoy.kirken.no  

Layout, design og programmering: Lofoten Web