Facebook
 
 

 

Bryllup

Begravelse 

Du er her: Forsiden > Vis artikkel


fasteaksjon.2013.jpg

Folk i Lofoten har gitt nesten 5000 mennesker rent vann

Publisert: 12/03-2013 av Solveig Utvik

Hvert år i den kirkelige fastetiden før påske arrangerer Kirkens Nødhjelp sin årlige innsamlingsaksjon, fasteaksjonen. En fersk opptelling viser at befolkningen i Lofoten prosti har samlet inn nesten 1 million kroner de siste 7 årene.

 

-      Det er godt å vite at vårt bidrag er konkret, og kommer medmennesker til gode.

 

-      Hvert år går 40.000 konfirmanter over hele Norge fra dør til dør og samler inn penger til Kirkens Nødhjelp. Denne perioden er konfirmantene og de andre bøssebærerne med på å skape konkret forandring.

 

Pengene folk i Lofoten har bidratt med de siste 7 årene tilsvarer sikker tilgang på vann for nesten 5000 mennesker i Etiopia.

 

-      Dette er i grunn veldig enkelt. Uten vann kan vi ikke leve.  Det gjelder både for mennesker og natur. Derfor er det bra å vite at Kirkens Nødhjelp har satt opp et stort antall vannkilder i de landene hvor de arbeider.

 

-      Folk i Lofoten kan være stolte av sitt bidrag. I følge FN mangler imidlertid 884 millioner mennesker fortsatt sikker tilgang på vann. Dette vil vi være med å gjøre noe med. I år har vi et mål om å samle inn enda mer enn vi gjorde i fjor, og håper folk i Lofoten blir med på dugnaden, sier Solveig Utvik.

 

17- 19. mars går nok en gang 40.000 bøssebærere fra alle lokalsamfunn over hele landet fra dør til dør for å vise solidaritet med dem som trenger det aller mest. 

 

Konfirmantene stiller opp. Mange menigheter trenger også flere bøssebærere, ta kontakt hvis du har mulighet til å bidra en ettermiddag (og samtidig få deg en gåtur):

Solveig Utvik, mobil 99417107


    Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://vestvagoy.kirken.no/  


Vestvågøy kirkelige fellesråd

Org. nr: 977 000 734

Tamyra 24, Leknes

 

 

 

Telefon/sentralbord: 760 56730
  E-post: post(at)vestvagoy.kirken.no  

Layout, design og programmering: Lofoten Web