Facebook
 
 

 

Bryllup

Begravelse 

Du er her: Forsiden > Vis artikkel


Diverse/tekstleserkurs-1.jpg

Tekstleser- og bibelfortellerkurs

Publisert: 18/03-2013 av Kirsti Evensen Bjåstad

I helga hadde medarbeidere i kirka i Vest-Lofoten en flott mulighet til å få ”service”: Da arrangerte vi kurs på menighetshuset på Leknes, for dem som har oppgaver innenfor trosopplæring og tekstlesing i menighetene, eller som lurer på om de skal våge seg inn i disse oppgavene.

Kursholder var Anne Kristin Aasmundtveit (bildet), som er rådgiver og bibelkonsulent i Bibelselskapet. Hun er også forfatter og forteller, og har holdt flere kurs i regi av Bibelselskapet. Hun er en god formidler og lærer som ga oss gode verktøy og metoder til forberedelse og formidling. Deltakerne kom fra menighetene Moskenes, Flakstad, Hol, Borge, Stamsund og Buksnes. De fleste har allerede oppgaver i sin menighet, mens noen fikk kurset for å prøve om dette var noe for dem. 

TEKSTLESERKURS

kurs

Fredag var det 3 timers kurs, tilpasset tekstlesere og ledere i trosopplæringen som skal veilede barn og unge som deltar med tekstlesing i gudstjenesten. Det var 13 deltakere, som jobbet med å komme inn i tekstene og med å uttrykke dem godt. Målet var ikke å lese som skuespillere, men som naturlig gode formidlere i en kirkelig sammenheng. Siden tekstlesning er en del av forkynnelsen, er det viktig at budskapet når lytterne og blir levende for dem! Aasmundtveit presenterte en god metode for å gå inn i en tekster og finne hovedbudskapet. Etter flere forskjellige øvelser var det ”eksamen”, med lesing for de andre.  Alle kjente på ”eksamensnervene”, men man vokser på å få individuell veiledning fra kursholder og positive tilbakemelding fra de andre deltakerne. 

BIBELFORTELLERKURS

kurs

Dette kurset var også et 3 timers kurs, og gikk av stabelen lørdag formiddag, med 9 deltakere. Det krevdes ikke tidligere fortellererfaring for å delta, men flere hadde allerede oppgaver der de formidler bibelhistorier til barn og ungdom i menighetenes trosopplæring.  Felles for deltakerne var at vi ønsket å bli bedre fortellere, og det mener vi at vi ble! Vi lærte metoder for å huske historiene, leve oss inn i tekstene og praktisk formidle dem til andre. Vi lærte å bruke oss selv til å gi liv til fortellingene, slik at andre kan skjønne at Bibelordene er levende ord som skaper noe i oss. Da ”eksamen” kom, ble det både latter, applaus og tårer, fordi vi klarte å nå inn til hverandre med fortellingene.

Vi takker Anne Kristin Amundstveit for to flotte kurs!


    Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://vestvagoy.kirken.no/  


Vestvågøy kirkelige fellesråd

Org. nr: 977 000 734

Tamyra 24, Leknes

 

 

 

Telefon/sentralbord: 760 56730
  E-post: post(at)vestvagoy.kirken.no  

Layout, design og programmering: Lofoten Web