Buksnes/kortvteam2.jpg

Integrering i Lofoten

Publisert: 21/03-2013 av Kristin Lindberg

Den franske tv-kanalen Arte er for tida i Lofoten for bl.a å lage reportasje om integrering og onsdag kveld møtte de opp på korøvelsen til Buksnes kirkekor.

Joseph Tete fra Kongo har vært med i kirkekoret i flere år og onsdag kveld hadde han med seg et tv-team fra den franske kanalen Arte, på øvelsen. Tv-teamet har fulgt Joseph og andre innvandrere på Vestvågøy for å få et innblikk i hvordan mennesker fra andre land har funnet seg tilrette i Lofoten.

Buksnes kirkekor har jo et visst internasjonalt preg med russisk organist og medlemmer fra Kongo og Tyskland. Medlemsskap i koret har vist seg å være en fin måte for å knytte sosiale kontakter, og koret ønsker seg gjeren flere medlemmer fra både Norge og andre land.  Koret kvitterte for besøket med å synge en fransk påskesang med Joseph som solist.

buksneskirkekor