Facebook
 
 

 

Bryllup

Begravelse 

Du er her: Forsiden > Vis artikkel


Misjon/nepal/nepal-luer.jpg

Et berg av babyluer til Nepal

Publisert: 22/03-2013 av Arne Tveit (foto Frode Wigum)

Gjennom vinteren har hele Vest-Lofoten strikket for Nepal. Nå sendes det 780 babyluer, 84 par sokker samt massevis av ullpledd til Okhaldhunga sykehus i fjellene i Nepal. Fremdeles er det folk som strikker, så litt seinere vil det bli sendt en ny forsending.

Det var tidlig i vinter at vi gjennom kontakt mellom diakon Kristin Lindberg og Kristin Böhler som er direktør for Normisjons arbeid i Okhaldhunga i Nepal fikk vite at de hadde et stort behov for babyluer, sokker og pledd. 

Over hele Vest-Lofoten tente de på ideen. I Borge ble det laget strikkekafe, på lærerværelset på Buksnes skole har de brukt friminuttene til å strikke, Reine pensjonistforening har strikket, det samme har Flakstad misjonsforening gjort. I tillegg har mange mange sittet hjemme med sine strikkepinner og laget luer av utallige mønster - noen enkle, noen ensfargede, noen i veldig avanserte mønster, en i rødt-hvitt-og-blått. 

I går, torsdag, ble det samlet luer på Buksnes menighetshus for den første forsendelsen. Det ble et berg av strikkeprodukter. Kristin Linberg som har hatt hovedansvar for prosjektet og Synnøve Klausen som har hatt ansvaret for strikkekafeen i Borge var begge svært fornøyd med resultatet. 

Det er kaldt i fjellene i Nepal, så alle varme klær kommer veldig godt med!

Selv om første forsendelse går nå, er det fritt frem for å fortsette strikkingen, det vil gå flere forsendelser senere. 

Mer om arbeidet i Nepal kan du lese om her


    Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://vestvagoy.kirken.no/  


Vestvågøy kirkelige fellesråd

Org. nr: 977 000 734

Tamyra 24, Leknes

 

 

 

Telefon/sentralbord: 760 56730
  E-post: post(at)vestvagoy.kirken.no  

Layout, design og programmering: Lofoten Web