Buksnes/barn/barn/taarnagenter/2013/IMG_4644.JPG

Kirkeskatten funnet igjen

Publisert: 22/04-2013 av Kirsti Bjåstad. Foto: Lill Rebekka Jentoftsen

Søndag 21. april inntok tårnagenter Buksnes kirke. Kirkeskatten var forsvunnet og tårnagentene ble satt på saken. De var opptatt hele dagen med å undersøke kirkas hemmelige rom. Det ble tilogmed satt inn forsterkninger med noen agenter fra Borge menighet. Skatten måtte være på plass før gudstjenesten kunne starte, og det var i siste liten saken ble løst.

40 tårnagenter; 28 barn i alderen 8-9 år, 4 konfirmanter og 8 voksne ledere, bidro til at saken ble løst. Da agentene kom til kirka, var det flere verdifulle ting som var forsvunnet. Alle gjenstandene er viktige for å kunne feire gudstjeneste i kirka: En lysestake fra alteret, dåpsfatet og -kanna , nattverdutstyret og alterbibelen. Alt dette var sporløst bort, og det trengtes mange hjelpere for å løse saken tidsnok.

tårnagenter-Buksnes

Som andre agenter, måtte tårnagentene sette seg inn i forskjellig bakgrunnsstoff, for å løse saken. Vi er i tida etter påske og agentene skjønte snart at historien om da Jesus døde og sto opp, var avgjørende for å finne viktige spor: Både nattverden og dåp i kirka henger sammen med det som skjedde med Jesus i påsken. Denne historien står i Bibelen, som er ei bok det leses mye fra i en gudstjeneste.

tårnagenter-Buksnes

Underveis, i jakten på skatten, ble det lett gjennom de fleste rommene i kirka. Det agentene var mest spent på, var å utforske tårnet! De fleste våget seg opp, selv om det var litt nifst.

tårnagenter-Buksnes

Mange trodde kanskje at de ville finne skatten der, men det fantes ikke spor av den der oppe. Da det var under en time igjen til gudstjenesten, ble saken endelig løst: Agentene fant skatten i et kott i våpenhuset.

tårnagenter-Buksnes

Sammen med dagens dåpsfamilie og Ballstad-speiderne toget tårnagentene inn kirka da gudstjenesten begynte. Agentene bar inn de verdifulle tingene og satte dem på plass. Både prest Jan Sahl, kirketjener Torleif Utnes, dåpsfamilien og resten av menigheten kunne puste lettet ut da gudstjenesten startet og alle skattene var på plass.

Ballstadspeiderne deltok i gudstjenesten med markering av St. Georgs dag og fornying av speiderløftet. Det var tilsammen mange mennesker på gudstjenesten.

Nedenfor ser dere flere bilder fra agentdagen:

tårnagent-Buksnes

Flaggermussuppe må til underveis i arbeidet...

tårnagent-Buksnes

sikkerhetsinstruksjon på vei opp mot tårnet