ansatte/avskjed_arne.jpg

Menighetenes avskjed med kirkevergen i Vestvågøy

Publisert: 09/05-2013 av Solveig Utvik

Arne Tveit slutter som kirkeverge i juni. Etter gudstjenesten i Valberg kirke på Kristi Himmelfartsdag takket representanter fra menighetene en avholdt kirkeverge for innsatsen i de 5 årene han har vært daglig leder av kirkelig fellesråd.

Elisabeth Bie er leder for Vestvågøy kirkelige fellesråd, som er et samarbeidsorgan for de 5 menighetene innenfor Den Norske Kirke, med ansvar for kirkebygg og kirkegårder og de kirkelige tilsatte utenom prestene. Elisabeth takket Arne for å ha vært en god arbeids-og personal-leder for de ansatte, og et tydelig ansikt utad for kirka, og en trygg fagperson som saksbehandler for fellesrådets arbeid. Hun takket spesielt for Arnes engasjement for evangeliet og kirkas arbeid. Dette har vært synlig og gjennkjennelig i Arnes hverdagssarbeid, i møte med mennesker og for den store og varierte arbeidsinnsatsen rundt om i menighetene. Denne kjærlighet til kirka, er en inspirasjon og eksempel til etterfølgelse det er for oss alle. Arne fikk med en lyslykt som en symbolsk gave, med hilsen fra 1.Joh 1, 5-7 "Dette er budskapet vi har hørt av ham og vi forkynner for dere: Gud er lys, det finnes ikke mørke i ham...."

Også prosten i Lofoten Ann-Helen Fjellstad Jusnes takket Arne Tveit for det han har betydd for kirken i Vestvågøy, men også for de andre fellesrådene i Lofoten og sin innsats i bispedømmerådet.

Det er trist å miste en person som Arne, når han nå flytter tilbake til Bergen i løpet av sommeren. Men som Elisabeth Bie sa: Vi skal ikke bruke kreftene på å klage, heller dele en stund sammen med å takke.

Det ble en sosial avslutning utenfor Valberg kirke med kaffe, kaker, pølsegrilling og bocha-konkuranse