Buksnes/buksnes_kirkegard_utvidelse2013.JPG

Utvidelse av Buksnes kirkegård

Publisert: 18/07-2013 av Per Arne Lie

Det var en hektisk aktivitet på Buksnes kirkegård på fredag der firma Trygve Martinsen&sønn A/S avsluttet første byggetrinn før arbeidsstokken tar en velfortjent ferie.

Firmaet har totalentreprisen for utvidelsen av kirkegården. Alt gressareal er tilsådd, og trær og busker er plantet. Det var viktig at disse får etablere seg iløpet av sommeren.
Arbeidet har godt greit på tross av dyp tele, og mye snø i april.
Etter ferien starter arbeidet med gjerder, vannposter, strømuttak, flytting av luftspenn og arbeidet skal være avsluttet innen 1. sept.
Planer og prosjektering er utført av landskapsarkitekt Roger Tokle AS. Byggeleder har vært Kato Berg/GeoLofoten, mens kirkevergekontoret har hatt prosjektledelse.

Buksnes kirkegård er nå utvidet med fem nye gravfelt. Utvidelsen skal dekke behovet for gravplasser fram til 2027, og dette blir trolig den siste utvidelsen av Buksnes kirkegård.
Når de nye feltene er fulle, blir det påfylling og gjenbruk av eldre gravfelt.