pilegrimsvandring_1.jpg

Pilegrimsvandring og gudstjeneste på Uttakleiv

Publisert: 02/09-2014 av Kirsti Evensen Bjåstad

Søndag 07.09. skal vi ha den tradisjonsrike gudstjenesten på Uttakleiv grendehus. Den er et av høstens høydepunkter i menigheta vår; nær, intim og med en kirkekaffe det går gjetord om. Nytt i år er at vi skal ha pilegrimsvandring i forkant av gudstjenesten.

Vi møtes Kl. 09.30 på parkeringsplassen ved Hauklandsstranda. Så gjør vi som pilegrimer andre steder i verden: Vi synger en salme, finner oss en bekymringsstein hver som vi skal bære med oss, og legger i vei i samlet flokk. Det vil si, vi skal gå i to flokker. Vi legger nemlig opp til to ruter.

Den ene går på den eldste veien, over fjellet og ned til grendehuset. Denne ruta krever at man tåler godt å gå i motbakke. Den tar ca 45 minutter, med pilegrimsstopp underveis. Disse stoppene blir korte  og skal inneholde noen ord til ettertanke og en sang.

Den andre ruta går på den nest eldste veien, rundt fjellet mot Tåa og videre inn til grendehuset. Den passer for deg som godt kan gå langt, men trives best på flata. Turen tar ca 1 time og 15 minutter med pilegrimsstopp underveis.

Stoppene blir på et utkikkspunkt som symboliserer livsreisa vår, ved fjellet som symboliserer det tunge og vanskelige i livet, ved et vann, ved havet eller ved en grønn slette som symboliserer alt det viktige naturen gir oss og hvor viktig Guds ord er som mat for livsvandringa vår. Mens vi går tar vi med oss blomster, kvister og strå som vi finner langs veien. Når vi kommer fram samler vi det vi har funnet, til en fin bukett som vi setter på alteret.

Du er selvfølgelig velkommen til gudstjeneste, uten å delta i pilegrimsvandringa på forhånd. Da tar du den nyeste veien, med bil gjennom fjellet.

Det skal være veldig dårlig vær for at vi ikke går. Blir vi få, kan det hende at vi slår oss sammen og går bare en av rutene.

Gudstjenesten denne søndagen handler om gavene vi har fått av Gud, og ansvaret vi har for å forvalte dem godt.