sand_2014.jpg

Sletting av ødelagte gravminner på Sand kirkegård

Publisert: 15/10-2014 av Per-Arne Lie

Vestvågøy kirkelige fellesråd har som mål å fått tatt en opprydding av gamle felt på alle kirkegårdene. Nå står den gamle delen på Sand kirkegård på Vestresand for tur.

Gravminner og blomsterrammer som er defekt og har ligget nede i mange år vil bli fjernet og destruert. Det samme vil skje med gravminner der gravene mangler fester. Vestvågøy kirkelige fellesråd har i en 15-års periode søkt etter festere ved å sette ut merkepinner på alle gravene der fester mangler. Gravminner som ligger nede og der det forefinnes fester er tilskrevet med krav om sikring. Målet for Vestvågøy kirkelige fellesrådet er velstelte og lettstelte kirkegårderer,  som er innbydende for besøkende. Dessuten er det lovfestet i gravferdsloven at alle graver skal ha en fester som er ansvarlig for graven/gravstedet.

Er du usikker på om graver du steller og har ansvar for, er registert med fester, så ta kontakt. Det gjelder for alle våre 13 kirkegårder.