Plakat_pianokonsert_november-2014.jpg

Solorecital med Dimitris Kostopoulos

Publisert: 05/11-2014 av Ken-Gøran Mikkelsen

Mandag 10.november kl 19 vil det være en stor pianokonsert i Stamsund kirke.

«The concert is – myself», skal den ungarske pianovirtuosen Franz Liszt ha sagt da han tidlig på 1800-tallet oppdaget spenningen ved å strippe konsertene sine ned til det absolutte minimum, nemlig seg selv. Noen år senere nådde denne nye konsertformen hjemlige trakter, da vår egen Ole Bull gjennomførte liknende konserter også her til lands, for et tilsynelatende henrykt publikum. Man trengte altså ikke å pakke scenen full av musikere for å få et fullverdig konsertprogram. Recitalen var et faktum.

I høst er det MiNensemblets eminente pianist Dimitris Kostopoulos sin tur til å rendyrke denne konsertformen, som til tross for Musikk i Nordlands lange og varierte histore ikke tidligere er utprøvd. Gå ikke glipp av denne sjeldne muligheten til å høre kjente og kjære stykker fra Chopin, Beethoven og Schubert, framført slik de er ment å skulle spilles: En ensom musiker, alene i rampelyset. Det er kun musikken og deg. Kom på konsert, lukk øynene og nyt.

Chopin: Ballade nr. 1 i g-moll, op. 23
Nocturne, op. 27 nr. 2