ansatte/youstand2016HE.jpg

Mange yrkesmuligheter i kirka

Publisert: 05/02-2016 av Anne Lise Haakestad

Kirka er en svært variert arbeidsplass. Det gjelder både i utdanning, arbeidsoppgaver, arbeidstider og mye annet. For å vise dette deltok vi for første gang på Yrkes- og utdanningsmessa i Lofothallen 05.februar.

I kirka jobber det alt fra prester med embetseksamen og 6 års studier bak seg, og mange med fagarbeiderutdanning og grunnskole. Så spennet er stort og det er god plass til varierte bakgrunn. Lærere, sykepleiere, vernepleiere, fagskole, annen universitetsutdanning, sosionom - alt dette bare blant ansatte på Vestvågøy. Og alle har kirka bruk for i den daglige virksomheten for å få gjennomført det vi ønsker. Sammen resten av menigheten som deltar i mye av det som skjer.

Den som er på jakt etter en jobb som er allsidig, selvstendig, kreativ, liker å møte mennesker i alle aldre og livsituasjoner - ja, da er det all grunn til å tenke på å jobbe i kirke. Visjonen til Den norske kirke er "Mer himmel på jorda" - det kan vi være med å arbeide for.

Slik ble den i 2016.

Ungdommer slår seg ned å prøver gitaren