Buksnesfront.jpg

Åpen kirke i Buksnes

Publisert: 27/06-2016 av Kristin Lindberg

Et lenge etterlengtet tilbud er nå kommet på plass: Buksnes kirke er åpen for besøkende i sommer.

Buksnes kirke ruver som et landemerke, både når man kommer langs landeveien og fra sjøen, og vi har alle sett flokkene med turister fra cruise-skipene, gående langs veien, i retning Gravdal.  Det er mange som i løpet av sommermånedene stopper ved kirka og ønsker å komme inn.  Noen ønsker å ha en stille stund og kanskje tenne et lys, noen ønsker å se den flotte kirka innvendig, andre har kanskje ikke vært inne i kirka siden de ble konfirmert for x-antall tiår siden og for noen er den åpne døra en kjærkommen mulighet til å besøke toalettet.

I år har Buksnes menighet engasjert tilsammen 5 ungdommer som holder kirka åpen 4 dager i uka, ut juli måned.  Åpningsdagene er i hovedsak lagt til de dagene da det er størst trafikk i Leknes havn, og åpningstida er 4 timer. (Se under "arrangement" på høyre side på hjemmesida for å finne åpningstid de ulike dagene.)