Facebook
 
 

 

Bryllup

Begravelse 

Du er her: Forsiden > Vis artikkel


naustgudstjeneste.jpg

Naustgudstjeneste ved Borgpollen lørdag 6 august kl 19.00

Publisert: 02/08-2016 av Frode Wigum

Etter at vikingfestivalen har stengt sine dører lørdag kveld inviterer Borge menighet til en ganske så annerledes gudstjeneste i naustet ved vikingmuseet Lofotr kl 19.00.  Med nordnorsk tradisjonsmusikk som innpakning , blant annet fra Borge, gjennomføres en stemningsfull seremoni fullt av mystikk  og vakre akustiske toner. Sokneprest Frode Wigum har med seg musikerne Sigrid Randers-Pehrson, Maria Johansen og Vestvågøys egen Leif Egil Barth under denne litt annerledes gudstjenesten. Det er fri inngang.

Om musikerne:
Felespiller Leif Egil Barth trådte sine barnesko i Lofoten spellemannslag, der han lærte av Børre Holmstad; og tok seinere klassisk utdanning. Etter å ha spilt bl a sammen med TrondheimSolistene tok han veien nordover igjen og er nå lærer og musiker på Sortland. Han spiller norsk og britisk folkemusikk  i bandene M/S Marmæl og TooRaLoo, og han er mye brukt på festivaler. 

Maria Johansen fra Malangen begynte sin musikalske løpebane  i Målselv Spelemannslag, og har utdannelse innen musikk og folkekultur fra Høgskolen i Telemark og University of Edinburgh. Ho spiller ulike fløyter, og som folkesanger har ho gått i lære hos Agnes Buen Garnås. Maria var vokalist med folkemusikkbandet "Althing" i Edinburgh, som gav ut CD i 2005. 

 Sigrid Randers-Pehrson fra Øksnes i Vesterålen er profesjonell folkesanger, elev av Sondre Bratland, og har fartstid fra band som Fotefar og Hekla Stålstrenga. Hun har konsertert med norsk folkemusikk i flere land, alene og med bandet M/S Marmæl. Sigrid er en av de få nordnorske sangerne som viderefører lokal tradisjon i stil og innhold.

Om det musikalske innholdet:
De tre utøverne sier selv at de altfor sjelden får mulighet til å musisere sammen, og er glade for at de nå får muligheten til å bidra med hovedsaklig nord-norskt materiale under denne gudstjenesten som er satt i en uvanlig ramme, men på et sted med sterke historiske røtter. Denne lørdagskvelden vil man få høre folketoner i nordnorsk drakt,  med varianter fra både Lofoten og Vesterålen, som er musikk farget av vår nord-norske kultur og natur. 


    Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://vestvagoy.kirken.no/  


Vestvågøy kirkelige fellesråd

Org. nr: 977 000 734

Tamyra 24, Leknes

 

 

 

Telefon/sentralbord: 760 56730
  E-post: post(at)vestvagoy.kirken.no  

Layout, design og programmering: Lofoten Web