Sundquist.jpg

Musikere i verdensklasse besøker Stamsund 23.08 kl 19.30

Publisert: 22/08-2016 av Anne Lise Haakestad

Finnmark og Troms fylkeskommuner ved Scene Finnmark og Kultur i Troms sender i disse dager ut det siste samarbeidet på veien i nordre Nordland. Duoen Knut Erik Sundquist (kontrabass) og Nils Anders Mortensen (piano) gjester henholdsvis Stamsund kirke den 23. august med produksjonen Senjakofferten

Senjakofferten er tenkt å være Nils Mortensen og Knut Erik Sundquists tredje duo cd. Inspirasjonen til denne er Jan Johansson og Georg Riedels legendariske Jazz på svenska fra 1963, der de tok gamle svenske folkemelodier og spilte dem inn på sin måte. Duoen har samlet inn nordnorske folkemelodier fra melodisamlingen på Tromsø museum, og arrangert dem på sin måte. Disse har nesten ingen hørt før, og tanken er å spille inn dette materialet, etter at det har blitt presentert for publikum først. Dette er ekte nordnorsk musikk som er lett å lytte til. Men samtidig virtuos og stilig.

Nils Anders Mortens foto: Øyvind Arvola
Bilde øverst: Knut Erik Sundquist foto: Per H. Kirkesæther.

Biletter kan forhåndbestilles: https://kulturitroms.hoopla.no/sales/senjakofferten/

Om musikerne:
Nils Anders Mortensen er Norges kanskje best bevarte musikalske hemmelighet. En av Norges absolutt beste pianister bor faktisk i Gaupeveien i Alta. Han har fått storartede kritikker i utlandet for sin siste cd, In finstrer Mitternacht med musikk av Johannes Brahms. Nils er forøvrig en av Nord-Norges største sykkelentusiaster, og har vært frivillig på Arctic Race.

Knut Erik Sundquist er en av de ledende kontrabassister i vår tid. Han studerte i Wien før han tiltrådte stillingen som solobassist i Bergen Filharmoniske Orkester. I 1993 flyttet han hjem til sitt kjære Nord-Norge, hvorfra han administrerer sin virksomhet som solist og kammermusiker. Fra 2009 har han vært ansatt i Kultur i Troms. Han var i sesongen 2015-16 årets kulturhusartist ved kulturhuset i Svolvær.

Deres første CD Reverie, med musikk av Giovanni Bottesini (2011), ble av Kjell Hillveg i Dagsavisen utropt til årets klassiske utgivelse i Norge. I november 2015 kom deres andre cd, Tundra, også denne høstet glimrende kritikker i inn- og utland.

Begge musikerne har i mange år vært fast inventar ved LINK, Lofotens egen kammermusikkfest.

Sagt om Reverie:
"-Har dere lyst til å ta del i det som trygt kan kalles årets cd i Norge, er det bare å skaffe seg den og låne øre til en utgivelse av de sjeldne".

Kjell Hillveg, Dagsavisen

Bilettpriser: 150,-/100,-